Benieuwd naar álle eco2eco projectresultaten, inzichten en praktische tips? Kom dan daar de Kennisdag 2019!

Bent u ook benieuwd naar alle eco2eco projectresultaten, inzichten en praktische tips? Kom dan zeker naar de Kennisdag eco2eco op 4 april 2019. We nemen u mee in alles wat we in drie jaar eco2eco gedaan, gezien en geleerd hebben over ‘kwaliteitshout uit topnatuur’ en hoe ecologie en economie in het bos hand in hand kunnen gaan. Ook de vertaling naar de dagelijkse praktijk komt aan bod. Kortom, voor iedereen met interesse in kwaliteitshout en biodiversiteit, is deze Kennisdag een absolute aanrader. Deelname is gratis!

Met een mix van lange en korte sessies die zowel binnen als buiten plaatsvinden, en met ruimte voor verdieping, belooft ook deze tweede en tevens laatste Kennisdag een bijzonder interessant evenement te worden. De dag is gevuld met workshops en presentaties over onder andere:

  1. bodemontwikkeling
  2. boomgericht bosbeheer
  3. verjonging onder scherm en bostracking
  4. wildbescherming
  5. kwaliteitshout en vermarkting
  6. duurzame exploitatiemogelijkheden
  7. en andere vormen van klimaatslim bosbeheer.

Daarnaast is er volop ruimte om allerlei mensen uit het werkveld te ontmoeten. Een uitgelezen kans dus om zowel inhoudelijk bijgepraat te worden en allerlei nuttige informatie en tips mee naar huis te nemen, áls bij te praten met vakgenoten en andere geïnteresseerden.

Waar en wanneer?

De locatie voor deze Kennisdag is de Volksabdij in Ossendrecht in West-Brabant(NL). Omringd door de nostalgie van deze abdij met haar sprekende ruimtes en prachtige omgeving met gevarieerde natuur, vertellen we hier het verhaal van drie jaar eco2eco. De kennisdag is op 4 april 2019.

Programma op hoofdlijnen

Inmiddels is het programma nagenoeg rond. De tijdsindeling ziet er als volgt uit.

09.00 uur : Inloop
09.30 uur : Welkom en opening
10.15 uur : eco2eco in vogelvlucht
12.00 uur : Lunch en netwerken in het restaurant
13.45 uur : Ronde 1 workshops middag
14.45 uur : Ronde 2 workshops middag
15.50 uur : Plenaire afsluiting
16.30 uur : Borrel en netwerken in het restaurant

Zodra de inhoudelijke invulling van de workshops definitief is, gaat de inschrijving open. Maar noteer de datum alvast in uw agenda. Alvast in vogelvlucht zien waar het binnen eco2eco om draait? Klik dan hier voor een kort filmpje.

Deelname is gratis!