Plantseizoen eco2eco van start

Het plantseizoen is ook voor eco2eco weer van start gegaan! De jonge aanplant zal bestaan uit een variatie aan soorten, veelal soorten met rijk strooisel. In totaal planten hebben alle partners na dit plantseizoen circa 167576 bomen en planten geplant. Zo’n 941 ha!!

Daarbij kijken we zorgvuldig naar factoren als reeds aanwezige soorten, samenstelling van de bodem en de lichtinval. Zo bepalen we welke boomsoort op een specifieke locatie het beste tot zijn recht zal komen en optimaal kan bijdragen aan de ontwikkeling van het bos en de ecologische en economische doelstellingen.
Op die manier realiseren we kwaliteitsvolle en gevarieerde bosverjonging en dragen we bij aan een vitaal, klimaatbestendig, weerbaar bos en een gezond ecosysteem dat tegen een stootje kan.

Hier rechts ziet u een voorbeeld van een bos waarbij men inzet op geleidelijke omvorming van Amerikaanse eik naar een bos met inheemse soorten. De stok met de blauwe kleur betekent dat er hier een geschikte bodem is én genoeg licht voor onderplanting met kloempen beuk, gewone esdoorn of winterlinde.